«

»

Ιαν 29 2018

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ : Απαράδεκτη η προκήρυξη για τις νέες συμβάσεις με ΕΟΠΥΥ/ Να προηγηθεί διαβούλευση Υπουργείου Υγείας και ΠΙΣ.

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26.01.18 στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας  κοινή σύσκεψη των  Μελών του(Γενικής Ιατρικής, Παθολόγων και Παιδιάτρων) για το θέμα της σύναψης συμβάσεων που προκήρυξε ο ΕΟΠΥΥ ως οικογενειακών ιατρών.
Από όλους τους συμμετέχοντες εκφράσθηκε η αντίθεσή τους για το νέο καθεστώς της ιατρικής εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων που επιχειρείται με την εφαρμογή του οικογενειακού ιατρού (1500 παιδιά ή 2250 ενήλικες αντίστοιχα) που αποστερεί τον πολίτη  τη δυνατότητα  ελεύθερης επιλογής ιατρού και με αμοιβή για τον οικογενειακό ιατρό που-δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί ότι ευτελίζει τον ιατρικό μόχθο και την ιατρική επιστήμη γενικότερα.
Ζητείται να ανασταλεί η σχετική προκήρυξη του ΕΟΠΥΥ και να προχωρήσει άμεσα διαβούλευση μεταξύ της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου για την εφαρμογή ενός καθεστώτος περίθαλψης  που θα εξασφαλίζει  πρωτίστως την αξιοπρέπεια των Ιατρών και των Ασφαλισμένων.