«

»

Μάι 10 2019

”Έφυγε” ξαφνικά ο ιατρός ΤΟΡΤΟΠΙΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ- Βαθειά θλίψη και συγκίνηση στον ιατρικό κόσμο και σε ολόκληρη της Κοινωνία της Πιερίας.

Με βαθειά οδύνη και θλίψη ο ιατρικός κόσμος πληροφορήθηκε σήμερα 10.05.19 τον ξαφνικό και αναπάντεχο θάνατο του ιατρού ΤΟΡΤΟΠΙΔΗ ΛΑΖΑΡΟΥ-Μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας,που υπηρετούσε στην Υγειονομική Υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ,πρώην ΙΚΑ Κατερίνης.
Ο ιατρός Τορτοπίδης Λάζαρος γεννήθηκε το 1952 στην Κιβωτό Γρεβενών.
Απέκτησε το πτυχίο της Ιατρικής από το Πανεπιστήμιο του Μιλάνου Ιταλίας και μετά από ειδίκευση σε Νοσοκομεία της Γερμανίας απέκτησε την Ειδικότητα της Γενικής Χειρουργικής.
Εγκαταστάθηκε και ασκησε το  ιατρικό επάγγελμα στην πόλη της Κατερίνης αρχικά με την ίδρυση και λειτουργία ιδιωτικού ιατρείου και στη συνέχεια στο ΙΚΑ Κατερίνης.
 Άψογος κοινωνικά και οικογενειακά, έντιμος, ειλικρινής, αξιοπρεπής, πολύ αγαπήθηκε και βαθειά  εκτιμήθηκε απ΄όλους τους ανθρώπους  που τον γνώρισαν .
Ως Ιατρικός Σύλλογοε Πιερίας απευθυνόμαστε στην σύζυγό του κ.Άννα Παπαβασιλείου και στα παιδιά του Κυριακή και Χρήστο και σε όλους τους δικούς του ανθρώπους  τους σφίγγουμε το χέρι και τους ευχόμαστε την εξ ύψους παρηγορία.
Η μνήμη του να μη σβήσει ποτέ και η ανάπαυση της ψυχής του όπως ταιριάζει σε άνθρωπο που τίμησε  ιδιαίτερα την ιατρική επιστήμη και το βαθύτατο ανθρωπιστικό της νόημα ,όπως ταιριάζει σε άνθρωπο που  έπραξε στο ακέραιο το καθήκον του.
( Η κηδεία  θα γίνει την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΜΑΙΟΥ 2019 -ώρα 16.30 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίας ΄Αννας Κατερίνης).