«

»

Νοε 02 2019

” Έφυγε” ο ιατρός Χατζηβασιλείου Φίλιππος /Συγκίνηση και θλίψη στον ιατρικό κόσμο της Πιερίας.

Με βαθιά συγκίνηση και θλίψη πληροφορήθηκε ο ιατρικός κόσμος και γενικά η κοινωνία της Πιερίας τον θάνατο του ιατρού ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ο οποίος επί πολλά έτη -και μέχρι την συνταξιοδότησή του- άσκησε  το ιατρικό επάγγελμα στην Πιερία ως ιατρός σε Αγροτικά Ιατρεία του Νομού και στη συνέχεια με την ίδρυση και λειτουργία ιδιωτικού ιατρείου στην πόλη της Κατερίνης.
Αποχαιρετούμε με αγάπη και ευγνωμοσύνη τον σπουδαίο επιστήμονα και άνθρωπο που τίμησε την ιατρική επιστήμη και τον άνθρωπο-όλες αυτές τις δεκαετίες-με βαθειά αγάπη και σεβασμό.
Όλοι θυμόμαστε την πραότητα και την ευγένειά του που ήταν πραγματικά ευγένεια ψυχής ,την μετριοφροσύνη του, την αξιοπρέπειά του, την ακεραιότητά του.
Με το ήθος του ,τις πλούσιες ψυχικές αρετές του με το ασίγαστο πάθος του για την Ιατρική  Επιστήμη  αποτέλεσε για μας τους νεώτερους ιατρούς υπόδειγμα ανθρώπου και επιστήμονα.

Αθεράπευτα θαυμαστής και νοσταλγός των “χαμένων πατρίδων” του άρεσε να ανατρέχει στις ιστορικές πηγές και στην σύγχρονη εξέλιξή τους.
Η μνήμη του να μη σβήσει ποτέ και η ανάπαυση της ψυχής του όπως ταιριάζει σε άνθρωπο που τίμησε την ιατρική επιστήμη και το βαθύτατο ανθρωπιστικό της νόημα, όπως ταιριάζει σε άνθρωπο που έπραξε στο ακέραιο το καθήκον του.
Στη σύζυγό του, στα παιδιά του και σε όλους τους δικούς του ανθρώπους εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας και τους ευχόμαστε την εξ ύψους παρηγορία.