ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ-ΕΝΤΑΞΗ ΙΔΙΩΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΣΤΟ ΕΣΥ

Η πανδημία της Covid 19 βρίσκεται σε εξέλιξη με αποτέλεσμα το  ΕΣΥ να υφίσταται ισχυρή πίεση, αποτέλεσμα αυξανόμενου αριθμού εισαγωγών ασθενών με covid 19 και συνεπώς αύξηση των αναγκών για απλές κλίνες ασθενών καθώς και διασωληνωμένων.  Αντίστοιχη πίεση υφίσταται το νοσοκομείο του νομού μας το οποίο συνιστά τη μοναδική δομή υγείας όπου νοσηλεύονται οι ασθενείς με covid 19. Οι νοσηλευόμενοι στο νοσοκομείο εμφανίζουν αυξητική τάση το τελευταίο διάστημα με συνέπεια να αυξάνονται οι ανάγκες  σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,  καλούμαστε όλοι να αποδείξουμε εμπράκτως το υψηλό αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης που διακρίνει το σύνολο του ιατρικού σώματος και να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση της πανδημίας με τη συμμετοχή  στη νοσηλεία ασθενών με covid 19 στο Νοσοκομείο του Νομού μας. Η συμμετοχή μας αποτελεί πράξη η οποία θα ανακουφίσει τον πόνο που βιώνουν οι συμπολίτες μας που νοσούν αλλά και τους συναδέλφους στο νοσοκομείο οι οποίοι για μακρό χρονικό διάστημα καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες.

Θεωρούμε ότι σαν ιατρικό σώμα μπορούμε να θέσουμε το πλάισιο συνεργασίας  με το  ΕΣΥ, το οποίο μπορεί να είναι πλήρους ή μερικής απασχόλησης  (8ωρο /5 μέρες την εβδομάδα), με ή χωρίς εφημερίες και αποζημίωση 2000 ευρώ για πλήρη απασχόληση που θα αναπροσαρμόζεται ανάλογα στην περίπτωση μερικής απασχόλησης. Υπάρχει επίσης δυνατότητα και απασχόλησης σε εθελοντική βάση χωρίς αμοιβή. Η συνεργασία με το ΕΣΥ με αυτούς τους εθελοντικούς όρους δεν προϋποθέτει διακοπή της άσκησης ιδιωτικής ιατρικής.

Θεωρούμε πολύτιμη τη συμβολή  των συναδέλφων με τις ειδικότητες της Παθολογίας, Πνευμονολογίας, Γενικής Ιατρικής και Αναισθησιολογίας.

Είναι βαθιά πεποίθηση μας ότι πρακτικές τύπου επίταξης ιατρών δεν αρμόζουν στο ιατρικό σώμα το οποίο διακατέχεται από την κοινωνική προσφορά και την κοινωνική αλληλεγγύη  στοιχεία τα οποία χαρακτηρίζουν την καθημερινή ιατρική πράξη όλων μας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΣΑΝΙΚΙΔΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ               ΜΠΟΣΤΑΝΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ