ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στις 06.09.22 ο συνάδελφος, Γκέγκας Θεόδωρος, πνευμονόλογος επιμελητής του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης απεβίωσε. Απεβίωσε μετά από άνιση μάχη που έδωσε αθόρυβα και με γενναιότητα.
Ο Θοδωρής ανέλαβε το δυσβάσταχτο φορτίο της διαχείρισης των ασθενών της covid κλινικής του νοσοκομείου μας τα τελευταία δύο χρόνια. Ένα φορτίο το οποίο το σήκωσε και το έφερε εις πέρας επάξια δίνοντας λύσεις και απαλύνοντας τον πόνο δεκάδων συμπολιτών μας.
Η απουσία του ήδη το τελευταίο διάστημα είναι αισθητή γιατί η εμπειρία του στο συγκεκριμένο αντικείμενο ήταν ανεκτίμητη.
Σαφέστατα η ιατρική επιστήμη διέπεται από συγκεκριμένους κανόνες και αρχές τις οποίες εφαρμόζουμε και ασπαζόμαστε το σύνολο των ιατρών.
Οι αρχές αυτές καθιερώνονται με βάση τους κανόνες της ιατρικής έρευνας και απόδειξης και δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από το σύνολο του ιατρικού κόσμου. Με βάση αυτές τις αρχές πραγματοποιούμε την καθημερινή ιατρική μας πράξη, θεραπεύουμε το σύνολο των ασθενειών, αποκαθιστούμε την υγεία και αποτρέπουμε τον θάνατο.
Αυτές τις αρχές εφάρμοζε καθημερινά και ο Θοδωρής απαρέγκλιτα. Με βάση αυτές τις αρχές απέτρεψε την επιβάρυνση της υγείας δεκάδων συμπολιτών του νομού μας και τους χάρισε τη ζωή.
Η υπέρμετρη ανηθικότητα που καταγράφηκε από συμπολίτες μας με ανίερες επιθέσεις και συκοφαντίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι οποίες αμαυρώνουν τη μνήμη του συναδέλφου χωρίς ίχνος ανθρωπιάς είναι τουλάχιστον καταδικαστέες και ποινικά κολάσιμες. Θεωρούμε ότι συμπολίτες οι οποίοι πρεσβεύουν και εκφράζουν αυτές τις απόψεις στρέφονται εναντίον όλων μας χωρίς να σέβονται οποιαδήποτε κανόνα και οποιαδήποτε αρχή κοινωνικής συνύπαρξης.
Ο Γκέγκας Θεόδωρος ήταν ένας από εμάς. Ένας από εμάς που καθημερινά αγωνιζόμαστε να αποτρέπουμε το θάνατο και να ξαναδίνουμε τη ζωή πίσω σε κάθε συμπολίτη που μας εμπιστεύεται.
Συνεχίζουμε το έργο της προσφοράς στον συνάνθρωπο, σταθερά προσηλωμένοι στις αρχές και αξίες που διέπουν το λειτούργημα της ιατρικής.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΣΑΝΙΚΙΔΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΠΟΣΤΑΝΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ