Ημερίδα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη

Ημερίδα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη

Την Κυριακή 26/11/2023 ο Ιατρικός Σύλλογος Πιερίας πραγματοποίησε με επιτυχία στο Λιτόχωρο , ημερίδα με διττή στόχευση . Αρχικά την ενημέρωση του κοινού για τον Σακχαρώδη Διαβήτη και παράλληλα απόδοση τιμής στη μνήμη της πρόωρα θανούσης ιατρού & Δ/ντριας στο Κέντρο Υγείας Λιτοχώρου , Ζαφειρίας Σεκέρη .
Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας Ηρακλής Τσανικίδης προλόγισε και καλοσώρισε το κοινό, ενώ εκ μέρους των συνδιοργανωτών τον λόγο έλαβαν η Αντιδήμαρχος του Δήμου Δίου – Ολύμπου Ζουρζουρα Σοφία, η Δ/ντρια του ΚΥ.Λιτοχώρου Τζιουζέππα Μπαρμπέρα και ο υποδιοικητής της 3ης ΥΠΕ Κων/νος Χρίστογλου .
Στη συνέχεια το μέλος του Δ.Σ. του Ι.Σ.Π. Βάγια Τατόλα ανάγνωσε σύντομο βιογραφικό της εκλιπούσης και ο πρόεδρος Ηρακλής Τσανικίδης παρέδωσε τιμητική πλακέτα στο σύζυγο και υιό της θανούσης που τυγχάνουν μέλη του ΙΣ.Πιερίας . Ο κος Δημητρης Προκοπίδης συγκινημένος ευχαρίστησε το ΔΣ του ΙΣΠ και όλους τους παρευρισκόμενους .
Ακολούθησε το Επιστημονικό μέρος της εκδήλωσης με πρώτο ομιλητή τον Παθολόγο-Διαβητολόγο Δρ. Δημήτριο Σκούτα που ανέπτυξε την συμπτωματολογία και διαγνωστική προσέγγιση του Διαβήτη με έμφαση στην πρόληψη στο προδιαβητικό σταδιο. Ο δεύτερος ομιλητής Παθολόγος – διαβητολόγος Δρ. Χρ. Μανές αναφέρθηκε στις επιπλοκές του Διαβήτη με έμφαση στο διαβητικό πόδι.
Οι ομιλητές απάντησαν σε ερωτήσεις του κοινού και παρέλαβαν απο τον Γραμματέα του ΙΣΠ Παναγιώτη Ταρενίδη από ένα αντίγραφο του ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ από το μουσείο του ΔΙΟΥ ως αναμνηστικό αντίδωρο .
Η ημερίδα που ξεκίνησε με καλοσώρισμα απο τον πρόεδρο του ΔΣ της χορωδίας «Ι.& Θ. Σακελλαρίδη» Παναγιώτη Χρυσικό και επιλεγμένα για το ύφος της εκδήλωσης τραγούδια από τον μαέστρο Ευθύμιο Μαυρίδη , έκλεισε σε κλίμα συγκίνησης με φωτογραφίες και video απο δράσεις του ΚΥ.Λιτοχώρου από την εποχή που ήταν Δ/ντρια η αείμνηστη Ζάφη.
Το παρών στην εκδήλωση έδωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ευστράτιος Κυριακάκης, εκπρόσωπος του βουλευτή Κομνημού Δελβερούδη και μέλη του Συλλόγου φίλων του Κέντρου Υγείας Λιτοχώρου.